Гимнастика за отслабване | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Гимнастика за отслабване | Gotvarstvo.Net

Гимнастика за отслабване

Когато прилагате определена диета, добре е да я съчетавате с гимнастически комплекс.

Успешен е следния режим за физически натоварвания:

  • Сутрин – гимнастика при отворен прозорец в продължение на 10 минути; правят се упражнения с ръцете за раздвижване на раменния пояс и с краката за корема и тазовия пояс.
  • През деня – извършва се лек физически труд, който при възможност се увеличава по продължителност. При жените, занимаващи се с умствен труд, физическото натоварване през деня се осъществява чрез преминаване пеша на определени разстояния, като се почне от 5 км и се стигне до 10-12 км дневно. Тези разстояния могат да се извървяват на няколко пъти дневно: на път за работа и на връщане към дома, разходка след работно време, изкачване на стълби и др. За да има ефект, ходенето трябва да е бързо и съчетано с енергични движения. Продължителното стоене прав има обратен ефект.
  • Седмична екскурзия – провежда се в планински район със средна височина и умерен наклон (до 15 км).
  • Годишна почивка – в планински курорт с ежедневни екскурзии или в специални почивни станции, където под лекарски контрол се провеждат комплексни мероприятия за отслабване .

При пребиваване на море като резултатно средство за отслабване се препоръчва плуването под контрол на лекар.
Във физиотерапевтичните отделения на лечебните заведения се прилага лечебна физкултура за намаляване на теглото.

За пример може да служи следният комплекс за лечебна физкултура:

1. Упражнение за ръцете, раменете и гръдния кош. Изходно положение: основен стоеж, ръцете встрани. С ръцете се правят долни кръгове пред гърдите, след това се вдигат горе и се удрят назад при повдигане на пръстите. Прави се 10-12 пъти.

2. Упражнение за гръдните мускули. Изходно положение: основен стоеж, ръцете горе, погледът напред, гръдният кош изправен: двукратно навеждане от кръста напред със стремеж пръстите на ръцете да докоснат пръстите на краката. Изправяне и двукратен наклон назад с пружиниране. Прави се 8-10 пъти.

3. Упражнение за страничните мускули на тялото. Изходно положение: основен стоеж, ръцете встрани. Повдигане на ръцете и навеждане с трикратно пружиниране първо наляво, а после надясно. Връщане до изходното положение. Прави се 8-10 пъти.

4. Упражнение за коремните мускули. Изходно положение: седнал стоеж. Краката са събрани, обтегнати, ръцете – зад тялото; гръдният кош е изправен. Повдигане краката на 450 от земята, разтваряне и събиране на краката. Бавно поставяне краката до изходното положение. Прави се от 7 до 10 пъти.

5. Упражнение за мускулите на краката. Изходно положение: основен стоеж. Повдигане на пръстите, стъпване на цялото стъпало; вдигане на левия крак вляво, а ръцете встрани, десният крак стои на пръсти. Връщане до основния стоеж. Също се прави с десния крак. Прави се от 4 до 6 пъти.

6. Упражнение за общо въздействие на организма. Изходно положение: основен стоеж със събрани крака. Обикновени подскоци на пръсти, при което тялото е отпуснато. Прави се 10-12 пъти.

За лечение на затлъстяването се прилагат и някои хирургични операции. Неспазването обаче на съответния хранителен режим отново води до натрупване на мазнини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.