Диета на Института по хранене в САЩ | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Диета на Института по хранене в САЩ | Gotvarstvo.Net

Диета на Института по хранене в САЩ

Тази диета е разработена на принципа, че гладуването с цел отслабване всъщност дава обратни резултати. Гладуващият човек се затормозва физически и емоционално, става нервен и раздразнителен. Основният принцип в нея е балансирано хранене с намален прием на калории. Ако диетата се съчетае с умерено физическо натоварване, резултатите от нея са трайно отслабване, без отрицателни отражения на външния вид, като: загуба на мускулна маса, отпусната и повехнала кожа, изтощена и без блясък коса. Целта на диетата е да се изчистят излишните мазнини, като на организма се осигурят необходимите белтъчини, въглехидрати, витамини, минерали. Забравете заблудата, че при диети за отслабване не трябва да се поемат въглехидрати, защото това означава да се лишите от енергия, а и мазнините изгарят само при наличие на въглехидрати.
Като си припомните, че трябва да имате поне 5 приема на храна, разпределете посочените количества според времето си и начина си на живот. Съветваме ви да си изготвите сами седмично меню, което да ви е от полза през дните на диетата. Задължителни са за денонощието:
1. 400 г зеленчуци – Картофите, царевицата, фасулът, грахът не са забранени, но трябва да са в ограничено количество. Зеленчуците да се консумират пресни или сварени на пара.
2. 300 г плодове – Докато трае диетата, забравете гроздето, бананите и всички сушени плодове.
3. 200 г риба или месо без тлъстини – Тези продукти да са варени или печени.
4. 50 г пълнозърнест хляб – Консумирайте го сутрин със закуската.
5. 1 цяло яйце – Сутрин със закуската, варено.
6. 450 мл. прясно мляко – Разделете го на 3 приема до 16.00 часа.
7. 15 г растително олио или зехтин
8. 30 г обезмаслена сметана.
Обща калорийна стойност на тези продукти е 1000 калории. Това е твърде занижен прием, поради което този начин на хранене трябва да се ограничи в рамките на 21 дни. След приключването на 3-седмичния цикъл постепенно трябва да се повиши калорийността на храненето, за да се достигне до 1700. Повишаването не бива да надхвърля 150 – 170 калории на седмица.
Ограничете до максимум солта. Пийте достатъчно вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.