Диета с ниско съдържание на мазнини и само 1700 калории | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Диета с ниско съдържание на мазнини и само 1700 калории | Gotvarstvo.Net

Диета с ниско съдържание на мазнини и само 1700 калории

Диета съдържаща храни с ниско съдържание на мазнини и само 1700 калории е приемливо решение за хора, които искат да свалят определени килограми от теглото си. Вие можете да задоволявате глада си и в същото време да топите килограми.

Защо нискомазнинна диета с 1700 калории?

Яденето на по – малко количество калории е един от основните елементи при свалянето на килограми. Друга важна страна от този процес е правенето на упражнения, но повечето хора започват като намалят консумираните от тях калории. Половин килограм мазнини е еквивалент на около 4 000 калории, които не биха могли да се изгорят с упражнения или ежедневната активност на хората. Половината хора консумират около 2 500 калории на ден. При нискомазнинната диета от 1700 калории, тези хора биха могли да губят по около половин килограм на всеки пет дена.

Този начин на хранене е подходящ и за хора, които страдат от проблеми с храносмилателния тракт, тъй като при приемането на прекалено малко фибри, а за сметка на това голямото количество мазнини, се получават именно такива проблеми.

Опасностите при този тип диета

Въпреки че диетата включваща 1700 калории ще ускори действието по губенето на килограми от теглото ви, особено при тези, които вече са успели да свалят калориите поне до 2000, при нея се наблюдават и някои не толкова приятни процеси, свързани с внезапното намаляне на количеството приемани калории, особено при тази диета, която също включва и храни с ниско или никакво съдържание на мазнини.

След редица проучвания и изследвания през 1970 година се оказва, че хора, които са се подложили на такъв тип диета страдат от сърдечна аритмия. През 1998 година няколко италиански учени са достигнали до извода, че диетата с прекомерно намаляне на количеството мазнини и калории като цяло би могла да доведе до появата на камъни в жлъчния мехур. Следователно преди да се подложите на тази диета се консултирайте със специалист за вашето здравословно състояние.

Храните, които се препоръчват при нискомазнинната диета от 1700 калории

1700 калории са малко за един ден, но са напълно достатъчно стига да умеем да подбираме храната, която консумираме. В половин ябълка се съдържат 45 калории и 6 грама фибри. Изяждането на една ябълка следобяд е чудесно решение за да ви поддържа сити до вечеря.

Изборът на нискокалорични храни в комбинация със ниско съдържание на мазнини, които трябва да са ненаситени е прекрасно решение за да поддържате принципите на тази диета.

Свободни храни

Консумирането на „свободни храни” е чудесен начин за да се чувствате сити при нискокалорична диета. Можете да ядете колкото си искате от тези храни, тъй като те нямат почти никакви калории или поне много малко количество от тях.

Пъпеш

– Броколи

– Зеле

– Домати

– Тиквички

– Марули

– Краставици

– Грейпфрут

– Целина

– Маслини

– Бамбукови стръкчета

– Аспержи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.