Предпазване от напълняване | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Предпазване от напълняване | Gotvarstvo.Net

Предпазване от напълняване

Предпазване от напълняване

Поради многобройните нежелателни последици на затлъстяването и рисковете, които то носи, много по-важно е да се предпазваме от увеличаване на телесната маса, отколкото да се лекуваме. Редица учени изтъкват 4 основни правила за профилактиката:
1. Борбата против затлъстяването трябва да започне още от най-ранната детска възраст.
2. Следва да се насърчават физическата активност и физическите усилия. Физическото бездействие нарушава енергийния баланс понякога много по-силно, отколкото свръх храненето. Много млади хора нямат навика да спортуват и това несъмнено се отразява върху тяхната фигура.
3. Грижи за информиране на млади и възрастни, относно енергийната стойност на различните хра-нителни продукти.
4. При внезапно прекъсване на физическата активност (оттегляне от спорта, заболяване и т. н.) следва рязко да се намали и вносът на енергии с храната. Това е валидно също така и за старите и остаряващите хора. Накрая ще изтъкнем и голямото значение на редовното следене на телесната маса като важна профилактична мярка. Всяко семейство трябва да се снабди с домашна теглилка.Принапълняване трябва веднага да се вземат мерки, както чрез намаляване на храната, така и чрез увеличаване на физическата активност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.