Забавни и доста странни диети | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Забавни и доста странни диети | Gotvarstvo.Net

Забавни и доста странни диети

Хората се опитват да отслабнат от векове, къде успешно, къде не, вече съществуват хиляди идеи как да се отървем от излишните тлъстинки. Но някой от тях наистина предизвикват смях и учудване.

Диета на дъвченето
Тази диета е популяризирана по времето на крал Едуард от Хорас Флетчър. Той вярвал, че ако дъвчете повече пъти храната си тя ще се абсорбира по-добре в тялото. Недостатъчното сдъвкване може да доведе до запек и запушване на храносмилателния тракт, твърдял Флетчър. Той свалили около 40 кг за 4 месеца със създадената от него диета. Д-р Келог, който бил почитател и приятел на Флетчър, канел хората в своя санаториум, за да практикуват диетата на Флетчър, както и други методи за отслабване. Правилното практикуване на тази диета се състои в дъвченето на всяка хапка по 32 пъти, която отнема около 30 секунди. След като приключи с дъвченето човек трябва да отметен глава назад да преглътне, за да може храната да премине към хранопровода правилно. Скоро след като започнете диетата вероятно желанието ви за ядене ще се изпари. Така че вероятно ефектът се дължи не на дъвченето, а на по-малкото храна.

Диета „Спящата красавица”
Когато човек спи, не яде, а когато не яде, не дебелее. Следователно ако спите с продължение на няколко дни ще отслабнете. Това може да стане само ако сте упоени, разбира се. Елвис Пресли бил привърженик и прилагал тази диета към края на живота си. Ефектът вероятно не е много добър – хапчетата за сън ще ви оставят за спомен трайно главоболие, гадене и преумора. Освен това неправилната им употреба може просто да ви убие или да умрете от глад!

Диета с Тения
В началото на 20-ти век тези малки червейчета, тениите са били продавани в капсули, за да ви помогнат да се вталите. Изпивате капсулата и тенията се „заселва” в организма ви, като изяжда излишната храна, която поглъщате. Звучи ужасно! Но дали наистина в тези капсули е имало тении или това е бил просто „рекламен трик” е друг въпрос. Едно е ясно – хората са използвали тениите, за отслабване. Смята се,че жокеите са били едни от най-верните привърженици на този метод. За мен фактът,че може да имам в тялото си тения – поставена там нарочно, е твърде обезпокояващ, като се има предвид какви вреди може да нанесе на организма, дори може да има и фатален край.

Пещерна диета
Тази диета се нарича още „Палеолитна диета”, тъй като се фокусира върху храните консумирани от хората в ерата на палеолита, преди около 10 хиляди години. Основната храна е зеленчуци, ядки, плодове, корени, риба, крехко месо. Освен че, набавянето на калций би било проблем при този вид диета, всъщност в днешно време без проблем можете да се подложите на нея. Повечето ресторанти предлагат в менюто си ястия подходящи за този хранителен режим. Общо взето безопасна диета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.