Как да отслабнем без лишения и строги диети | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Как да отслабнем без лишения и строги диети | Gotvarstvo.Net

Как да отслабнем без лишения и строги диети

Основните принципи при отслабването без диета се коренят в няколко прости правила –
избягвайте гладуването, лишенията и строгите диети. Всички това е отхвърлено много отдавна – с времето специалисти доказаха, че за да свалите килограми, не е нужно да се лишавате от храна. Трябва просто да се спазват няколко прости постулата:

Забързване на метаболизма чрез хранене

Тялото трябва да се научи да работи в оптимален режим. Не е нужно да следите калориите си и какви вещества приемате, т.е. не е нужно да гладувате – а точно обратното, приемайте определено количество храна на често. Това ще ви помогне, защото когато тялото се храни многократно през деня, това спомага за забързването на метаболизма. А забързаният метаболизъм говори за изгаряне на мазнини, оптимален режим на работа и поддържане на добра двигателна активност, сила, приповдигнато настроение и т.н. Докато при обратния процес, когато приемате храна веднъж или два пъти дневно, организмът се защитава и насочва усилията си към мастните депа. Това са складовете на тялото и застраховката му. Вие излъчвате сигнал, че е настъпил глад и моментално то започва да трупа мазнини на най-нежеланите места.

Кардио тренировки

Вторият важен момент при отслабването е кардиото. Това е анаеробния режим на тренировка, при които се държи висок пулс и се изгарят мазнините в тялото. Каридото може да е от различен тип и позволява разнообразие според идивидуалния вкус на човека. Но ако говорим за най-успешно кардио и най-лесен, бърз и ефективен метод, то това са боксът и бойните спортове. При тях се наблюдава голяма интензивност, натоварване и постоянно движение, като за разлика от други физически активности като тичането например, при бойните спортове се развиват специфични качества и не се губи мускулна маса, а се изгражда. Тялото се стяга, увеличава се гъвкавостта му, дробовете се разширяват, а освен всичко друго е и доста интересен, разпускащ и забавен начин да отслабваш. Всяка една тренировка е различна, с разнообразна натовареност и създава стрес на организма, който се опитва да се адаптира, в резултат на което се губят килограми и мазнини.

Други ефективни начини за отслабване – тичане, плуване и фитнес, масаж

Тичането е най-ефективно в случаите, когато не е на пътека, а в реални условия в парка или на писта. Натоварването е драстично и ефекта е много по-бърз. Като принципът е организмът да се подложи на стрес чрез рязка промяна на темпото и разстоянието. Монотонното дълго тичане с една и съща скорост не води до качествено отслабване.

Плуването също е отличен вариант, който предпазва ставите и се препоръчва за хора с контузии. Ако имате проблеми с костите или ставите, тогава изберете именно воден спорт.

Следва фитнесът. Той обхваща всичките спортове и е прекрасен начин за отслабване, стига да практикувате кардио тренировка с малки килограми и много повторения на къси почивки. За къси се приемат под 45 секунди между серия. Разновидност на фитнеса е кросфитът – това е нов и модерен начин на спортуване с голяма интензивност, който е базиран на тренировка със собствено тегло и базови упражнения.

И последния вариант е масажът. Да, правилно сте прочели! Добър начин да изчистим малко от излишната мазнина е масажът. Освен стандартния антицелулитен масаж, съществува и нов Тибетски метод, който е изключително интересен и бързо набира популярност в борбата с излишните килограми, нарича се огнен масаж. Този масаж помага засилване на кръвообръщението, което от своя страна разгражда мазнините в проблемните зони от тялото. Същевременно захранва същите зони с цел да се възстановят по-бързо. По този начин гарантирано намалява обиколката на талията, бедрата и ханша.

Както виждате, имате богат избор да прецените дали с промяна на хранителните си навици, с тренировка или чрез друг метод ще постигнете своето ефективно отслабване. Всички те дават отлични резултати, но генериращия мотор сте именно вие. Вие трябва да поискате да се отървете от излишните килограми! Вие сте тези, които ще определят как, по какъв начин и колко ще преобразите тялото и вътрешното си усещане. Физическата и емоционалната кондиция са взаимно свързани, за това не бива да забравяте, че промяната на психическата настройка води и до външни физически промени. Успех!

Информация за статията
Как да отслабнем без лишения и строги диети
Заглавие
Как да отслабнем без лишения и строги диети
Описание
Основните принципи при отслабването без диета се коренят в няколко прости правила - избягвайте гладуването, лишенията и строгите диети.
Автор
Издател
Studiorelaxa.Com
Лого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.