Намаляне на калориите | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Намаляне на калориите | Gotvarstvo.Net

Намаляне на калориите

Свалянето на килограми изисква време и обикновено и обикновено е свързано с намаляне на калориите, които поемаме. Това, обаче трябва да бъде много отговорно, здравословно и безвредно извършено от човешкия организъм. Следните съвети ще ви помогнат да извършите успешно и безвредно един курс за намаляне на теглото.

Защо намалянето на калории е важно?

Човешкото тяло се нуждае от определен брой калории, за да функционира. Това е познато като основно метаболично ниво. Приемането на повече калории от количеството, което изисква вашето основно метаболично ниво, неизменно води до увеличаване на теглото, като излишните калории се складират в мастните тъкани на организма. Ето затова е толкова важно да знаете точното количество калории, които са нужни на тялото, а също така и намалянето на излишните калории, за да бъде сигурно свалянето на килограми.

Роля на упражненията

Когато практикувате упражнения, тялото използва енергия или по друг начин наречените калории. Ако имате изграден режим за тренировка, бихте могли да си позволите по – голям брой калории. Да речем, че всеки ден вървите определено разстояние пеша, тогава спокойно може да прибавите тези калории към вашето дневно меню.

Как да намалим калориите?

Нaвиците лесно се зараждат, но трудно се изкореняват. Поради тази причина е добре да осъзнаете какво причиняват калориите, които вие поемате на вашето тегло и организъм. Най – важно е да бъде осъзнато това чувство на навик и да се установи от къде точно идва този излишък от калории, който трябва да отрежем от менюто си.

Извършване на промени

Промяната не е лесно нещо и не винаги сме склонни на това. Важно е да формулираме целта си и да я спазваме постоянно. Ето няколко съвета:

– Задайте важния въпрос: Попитайте себе си, „ Гладен ли съм? ” Ако не сте, веднага излезте от кухнята.

– Уязвимо време: След като осъзнаете кое е най – уязвимото време за вас през деня или нощта, когато имате желание да похапвате, опитайте се да игнорирате това чувство с планове за следващия ден или други занимания.

– Кажете НЕ на допълнителната порция: Сложете в чинията малко по–малко от обичайната порция за вас. След като приключите с това, в момента в който се отправяте за допълнително, добре помислете дали наистина го желаете. Девет от десет пъти ще осъзнаете, че вече сте сити и нямате нужда от повече.

– Зеленчуци, зеленчуци, зеленчуци: Зеленчуците са най – добрия избор за намаляне на калориите, тъй като те имат малко калории, а са доста хранителни. Изберете пресните, сурови зеленчуци и ги хапвайте вместо чипс.

– Изберете нискомазнинни храни: заменянето на храни с вискоко съдържание на мазнини с нискомазнинни, ще намали количеството на приеманите от вас калории.

Здравословна предпазна мярка

Намалянето на количеството калории е много важен фактор за отслабването, но приемането на по – малко от 1200 калории на ден не се препоръчва като цяло. Ако не сте сигурни за количеството калории, необходими за вашето тяло, срещнете се със специалист, който ще изготви здравословен план за хранителния ви режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.