Отслабване по фън шуй | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Отслабване по фън шуй | Gotvarstvo.Net

Отслабване по фън шуй

Фън шуй е древнокитайско изкуство за организиране на околната среда и създаване на хармонична обстановка. Това помага за стабилизиране на здравето, семейните отношения и кариерата. Фън шуй е верен помощник и в борбата с излишните килограми.

Фън шуй порядък в отслабването
Според фън шуй затлъстяването се дължи на излишъка от няколко фактора: излишни килограми, излишни мисли, излишни предмети и излишни движения. Те изчерпват силите и възможностите, и нарушават баланса в организма. Затова отслабването с фън шуй започва с промени в начина на живот, най-вече в организацията. Древнокитайското изкуство следва логиката, че ако не сте способни да поддържате реда в дома си, няма как да отделите време и енергия за фитнес и здравословно хранене. Едва ли ще съберете нужната воля за започване на диета. Първата стъпка е да се отървете от ненужните неща вкъщи, т.е. всички предмети, които не сте ползвали отдавна. Във фън шуй дори има понятие “мазен гардероб”. В него се съхраняват облекла по наследство или покупки, които никога не са влизали в употреба. В един момент се оказва, че  гардеробът ви е препълнен, а няма какво да облечете. Фън шуй специалистите: “Изхвърляйте!”.

Цветовете също трябва да се използват в полза на фигурата. Когато сме подложени на непрекъснат стрес, организмът отделя хормона кортизол, който е  отговорен за трупането на мазнини в коремната област.

Контролирайте кортизола, като боядисате стените и вкарате елементи в интериора в пастелни цветове. Те успокояват. Обратно: червеният цвят зарежда с енергия. Използвайте го, когато спортувате – обличайте се в червен спортен екип и с червени маратонки, снабдете се с червени дъмбели и червени фитнес ръкавици.

Кухнята – хармонично място за хранене
Фън шуй отдава изключително голямо значение на разположението на готварската печка. Това може да предизвика кавги и застой в дома ви. С течение на времето се отразява и върху здравословното състояние, в частност на теглото, на всички членове от семейството.

Положението „свадлив готвач“ се получава тогава, когато застаналият пред печката човек е с гръб към кухненската врата. Фън шуй повелява, че готвачът никога не бива да се стряска и трябва да има видимост към всички, които влизат в кухнята. Жизнената енергия на кухнята и готвача трябва да текат гладко и несмущавано. Всяко неочаквано влизане стряска енергийното поле на готвещия, както и това на стаята.

В резултат на това готвачът става раздразнителен. Ша ци (дисхармонията) се предава на храната, а след това и на хората, които я поглъщат. Правилното разположение е „миролюбив готвач“ – готвещият гледа към кухненската врата и лесно следи влизащите.

Стайните растения са допълнителни източници на енергия, така че непременно отглеждайте няколко в кухнята. Вратата й не е добре да е стъклена, а от непрозрачен материал, за да не привлича вниманието. Светлината също не е за пренебрегване. В мрачната кухня липсва хармония, а тя се предава на всички в дома.

Масата – контрол над апетита
Какво ще кажете за черна покривка за маса? Струва ви се неподходящо? Нищо подобно. Черният цвят потиска глада и предпазва от преяждане. Светлите тонове имат обратен ефект: увеличават апетита. Чиниите и салфетките нека бъдат сини, другият цвят, който укротява глада. И последно: по-малки порции в по-малки чинии.

Фън шуй е най-силен в създаването на позитивна нагласа. Използвайте мотивиращата му сила в битката за стройна фигура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.