Отслабване – безболезнено и ефективно | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Отслабване – безболезнено и ефективно | Gotvarstvo.Net

Отслабване – безболезнено и ефективно

Една от големите грешки на хората, които искат да отслабнат, е бързането. Хаотично прилагане на диети, гризане на солети, на моркови; само на вода, само на чай; глад; емоционален дискомфорт; ако се свалят 2 -3 килограма – голяма радост, после разочарование от Йо-йо ефекта и т.н.
Съвременната диетология отдавна отрича подобни методи за понижаване на телесното тегло. Диетолозите предлагат един интересен метод, резултатите от които не са толкова бързи, но са трайни. Организмът не е лишен нито от въглехидрати, нито от белтъчини и други необходими за правилното му функциониране вещества. Психиката не е обременена с идеята, че трябва да се гладува, подбраното меню не е догма, винаги една храна може да се замени с друга от същата група.
И така: двата месеца, в зависимост от точния брой дни, трябва да се разделят на четиридневни цикли, през които количеството на въглехидратите трябва да се повишава и понижава по определен ред. Ако провеждате и спортни занимания, можете да свалите половин килограм за 16 дни, без да чувствате умора, главоболие, вялост. Разбира се, трябва да се претегляте винаги сутрин след ставане от сън и в едно и също облекло. За двата месеца можете спокойно да снижите теглото си с два килограма, а при по-бърз метаболизъм и с повече. По-важно е, че това е трайно отслабване, което се постига, като се храните. В следващите 2 месеца още 2 килограма и постепенно стигате до целта. Няма увиснала кожа, няма Йо-йо ефект.

През първия ден от четиридневният цикъл  се приемат  умерено калории от белтъчини, въглехидрати и много малко мазнини от растителен произход.

През втория и третия ден приемът на въглехидрати трябва да е максимално понижен, за да бъде принуден организмът да изразходва запасите си.

На четвъртия ден трябва да се приемат по-голямо количество въглехидрати, за да не започне организмът да разгражда мускулна маса.
Естествено е да се избягват бързите въглехидрати и животинските мазнини, но и те са допустими в минимални количества.

Примерно меню:
1 ден
Закуска: филийка пълнозърнест хляб, омлет (2 яйца), чаша мляко, портокал или грейпфрут
Втора закуска: банан
Обяд: печена риба, салата от варени картофи с копър
Вечеря: 100 г бяла риба, салата, 2 супени лъжици варен ориз
Преди лягане: малка чаша кисело мляко

2 и 3 ден
Закуска: филийка пълнозърнест хляб, омлет (2 яйца), портокал
Втора закуска: малко парче обезмаслено сирене
Обяд: пилешко месо на скара, сирене, салата, варено яйце, ябълка
Вечеря: 200 – 250 г месо (варено, печено), салата от зеле и моркови
Преди лягане: варено яйце

4 ден
Закуска: 2 бисквити  с кисело мляко
Втора закуска: 2 бисквити от овесено брашно
Обяд: ориз или картофи, или макарони
Вечеря: ориз, пилешко или риба
Преди лягане: малка чаша кисело мляко

След 4-ти ден се започва отначало менюто, което в случая е примерно. Вие можете да си изработите свое, като приложите основните принципи и прецените нужните за вас количества от различните храни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.