Френска диета | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Френска диета | Gotvarstvo.Net

Френска диета

Французите ядат скъпи храни, пият вино и пушат!
Тогава защо са толкова елегантни, ще попитате вие?

Скорошни проучвания разкриха тайната на т.н. „френска диета”.
На първо място храната за французите е свещена .Е, това не е рецепта за отслабване, а началото на верига фактори. Вместо да се натъпчат с един бургер за две минути, те сядат в заведение, разглеждат менюто, поръчват си топло, вкусно ядене и го ядат бавно и с удоволствие, без да мислят за нищо друго.

Що е то?
Всъщност „френската диета” е твърде далеч от традиционното разбиране за диета.
Американците са вечно на диета и затлъстяват все повече. Е, вярно че и френските жени се мислят за дебели, но това си е чиста суета.

Защо така?
Защото американците се учат да мразят храната все повече и повече във вечните си стремежи да избягнат качването на килограми.
Толкова е просто – наслаждавайте се на всяка хапка, било то и мазни пържени картофки, щом ви вкусно и го ядете с удоволствие, значи няма дави навреди.

Размерът има значение

Едно от нещата ,което би ви направило огромно впечатлени ако отидете от Франция в САЩ,а в някой случи и у нас е размерът на порциите. Както всичко останало американците залагат на големите неща големи коли, големи градове, големи порции, което е равно на големи, разбирайте дебели хора. Ако ядете бавно и обръщате внимание на всяка хапка, в никакъв случай няма да можете да изядете едно меню от Макдонладс. Ще ви се стори огромно. Но ако се нахвърлите, мислейки за нещо друго, без дори да обръщате внимание на това, че ядете, сигурно ще търсите още.

Американизацията на Франция настъпва
За съжаление се вижда краят на тази толкова стройна и изискана култура на хранене. Бавно,но сигурно започват да настъпват вериги като Старбъкс и Макдоналдс, въпреки, че все още срещат съпротивата на традиционните французи. Но младите космополитни хора все повече започват да уважават различното , а от там започва и краят на „френската диета”, а светостта на храната бавно се изпарява над Айфеловата кула.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.