Как да се изгради собствен капитал в дома? | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Как да се изгради собствен капитал в дома? | Gotvarstvo.Net

Как да се изгради собствен капитал в дома?

Необходимостта от нова, допълнителна стая може да бъде породена от желанието на хората да осигурят повече пространство при появата на нов член в семейството – новородено, братя, сестри или родители на единия или и двамата съпрузи.

В днешния конкурентен пазар на жилища, всяко малка частица усилие, която инвестирате в дома ви, наистина помага, когато става въпрос за получаване на най-добрата цена за вашия имот в момента, в който решите да го продадете. Това се нарича изграждане на собствен капитал в дома. Ето и някои от най-важните неща за постигането на тази цел.

Чиста стойност на недвижимия имот представлява фактическата стойност на един имот, когато той бъде обявен за продан. Също така се нарича реална стойност на собствеността и представлява разликата между „пазарната стойност“ на един имот и всички подобрения и нововъведения към него. Дали просто сте си купили нова къща или мечтаете за продажба на съществуващия ви вече дом и закупуване на нов и по-голям, вероятно мислите за това какви бихте искали да промените във вашия дом.

Друго изключително важно нещо, което може да направите е да ремонтирате подовите настилки. Обновяването на настилката е много лесен и рентабилен начин за добавяне на капитал в дома ви. По начало купувачите търсят твърди настилки, защото те траят по-дълго и са по-лесни за чистене. Подова настилка от гранитогрес например за по-дълго време изглежда много по-чиста, отколкото един естествен паркет, например. Ако е възможно, заложете на твърда настилка и я положете в целия дом, дори и в спалните. Ако не, опитайте твърда дървесина в областите, в които прекарвате най-много време и килими в спалните.

Ако ви харесва външния вид на твърдата дървесина, но не можете да си я позволите или не можете да я имате, защото домашните ви любимци или малки деца могат да я надраскат, намокрят или деформират, съществуват някои страхотни възможности за ламинат, които освен, че са красиви и трайни, са и много по-евтини. Работата е там, че не бива да пренебрегвате пода на къщата ви, тъй като това е нещо, което със сигурност ще привлече вниманието на купувача в утрешния ден.

Собственият капитал представлява реалния финансов размер на дома, който вие притежавате. Той представя разликата между продажната цена и размера на кредита, който обикновено е изтеглен за закупуването на жилището. Така че, ако ви се налага да продадете къщата и да изплатите остатъка по кредита, сумата, която остава се равнява на собствения капитал. Като такъв, освен методите за подобрения на дома, които са споменати тук, важни неща, като редовни плащания по кредитите и увеличаване на сумата, която се изплаща всеки месец, ще ви помогнат да вдигнете капитала на вашия дом.