По-хармоничен и уютен интериор в банята | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! По-хармоничен и уютен интериор в банята | Gotvarstvo.Net

Как да направим интериора на светлата баня по-хармоничен и уютен?

Леките и въздушни светли цветове в банята могат да преобразят напълно нейния интериор и да му помогнат да блесне в пълния си блясък. Ето защо, изобщо не е изненадващо, че именно светлите тонове са най-предпочитания избор за декорация в това помещение.

Обикновено най-любими са различните нюанси на бялото, както и повечето от бледите пастелни цветове в палитрата. Те изглеждат много привлекателно и естествено, а и лесно се съчетават с останалите.

Още едно огромно предимство е, че банята, издържана в светли декори, може да бъде ориентирана към почти всички стилови направления в интериора. Като някои особено подходящи сред тях можем да определим модерния минималистичен стил, очарователния средиземноморски, романтичния рустик, модерния стил и разбира се, класическия.

Хармоничен баланс в банята

Ето и някои препоръки за постигането на баланс и хармония, когато сте избрали да декорирате банята в светли тонове:

Играта на контрасти

Светлите тонове на керамичните плочки за баня, мебелите и санитарния фаянс ще си контрастират чудесно с фитинги и осветителни тела в черно или в други тъмни цветове.

Източници на светлина в банята

Задължително обърнете особено голямо значение на качеството на дневната светлина. Би било чудесно, ако тя е в достатъчно количество. За съжаление, много от баните не разполагат с прозорец. В този случай се погрижете да компенсирате с достатъчно изкуствена светлина, разпределена практично в различните зони и съобразена по сила с тяхното предназначение. Най-добре осветена трябва да е зоната на огледалото и мивката, тъй като там се извършват дейности, нуждаещи се от достатъчно светлина – почистване на лицето, гримиране, бръснене и други грижи за външния вид.

Съчетанието между различни текстури

Ако цялото помещение е решено в няколко светли тона, има опасност интериорът да пострада от липса на оригиналност. Можете да компенсирате това и да привлечете визуален интерес, ако използвате разнообразни текстури – гланцови, матирани или неравни повърхности. Разпределете ги така, че да се получи възможно най-оригинална комбинация.

Стъклото в банята

Този материал е изключително подходящ за всички мокри помещения, но що се отнася до декора на светлата баня той има и друго огромно предимство – гарантирано ще внесе още повече лекота и хармония в интериора.

Информация за статията
По-хармоничен и уютен интериор в банята
Заглавие
По-хармоничен и уютен интериор в банята
Описание
Как да направим интериора на светлата баня по-хармоничен и уютен?
Автор
Издател
Gotvarstvo.Net
Лого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.