Съвети как да поправите течащия кран | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Съвети как да поправите течащия кран | Gotvarstvo.Net

Съвети как да поправите течащия кран

Ако искате да спрете изтичащия кран без експертна намеса, процесът може да бъде доста прост, в зависимост от вида на крана, който имате. Започнете, като прекъснете пътя на водата до крана. Обикновено някъде наблизо има спирателен вентил. Ако не, можете винаги временно да изключите водата за цялата къща и отново да я включите отново. Спирателния вентил на къщата често е в сутерена или в пералното помещение.

Смесителните кранчета са доста често срещани, така че в този пост ще разгледаме подмяната на кранче тип шайба. Ако не знаете какъв тип кран имате, прочетете името на производителя от самия кран. То може да е някъде на дръжката или основния корпус на кранчето. Много производители имат уеб сайтове, където можете да идентифицирате кранчето и да получите информация за резервни части и сравними модели

Можете да завършите подмяна на шайбата на смесителен кран, като изпълните следните стъпки:

  • Развийте дръжката на кранчето и го извадете. Винтът може да се крие под декоративна метална или пластмасова капачка или в задната част на дръжката. По естетически причини винтът вероятно е скрит, но е там, така че продължавайте да търсите.
  • Извадете уплътнителната гайка. За това ще ви трябва клещи и това може да доведе до някакво съпротивление.
  • Развийте винтовата втулка и я извадете от корпуса.
  • Извадете винта, който държи шайбата на място. Ако шайбата е била там дълго време, може да се наложи да третирате с масло, за да разхлабите винта.
  • Извадете шайбата и я прегледайте. Ако повърхността й не е нарушена твърде много, можете да я използвате за модел, за да ви помогне да намерите нова. Ако шайбата се деформира или счупи, когато я извадите, може да се наложи да проверите тялото на клапана, за да получите по-добра представа за размера на шайбата, която търсите.
  • Проверете пръстена на клапана в долната му част, за да определите дали шайбата се побира в пространство с прави или ъглови стени. Ако сте разбрали какви са марката и модела на кранчето, ще можете да намерите подходящ смесител, като използвате тази информация и дори да можете да намерите смесител, направена специално за вашия модел от производителя.
  • Поръчайте резервна шайба от вашия онлайн доставчик или физически магазин, от който обикновено пазарувате части за водопроводната инсталация. Вашият търговец на дребно ще има и общи комплекти за миене, които включват десетки шайби с различни форми и размери. Наличието на комплект под ръка може да помогне при следващия ви ремонт.

След като откриете нова шайба, ви остава просто да следвате стъпките, изброени в тази статия, за да премахнете старата и да поставите новата.

Източник: Фирма за ремонти дейности – remontira.bg

Информация за статията
Съвети как да поправите течащия кран
Заглавие
Съвети как да поправите течащия кран
Описание
Ако искате да спрете изтичащия кран без експертна намеса, процесът може да бъде доста прост, в зависимост от вида на крана, който имате.
Автор
Издател
Gotvarstvo.Net
Лого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.