Как се консервират тиквички? | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Как се консервират тиквички? | Gotvarstvo.Net

Как се консервират тиквички?

Тиквичките могат да бъдат съхранявани по различен начин, но поради своята пълноводност в тях, техните вкусови качества остро се променят. Все пак за малко по-дълго съхранение може да се замразят цели в камера на хладилник отделно в отделение само за зеленчуци или нарязани на кубчета, ивици или кръгчета и пъхнати в найлонова торбичка.

Друг начин е като ги бланширате съвсем за кратко, отцедите ги добре и отново ги замразите.

Може да ги съхраните и предварително изпържени и овкусени, но отново подложени на дълбоко замразяване, тъй като съхранението им в само хладно помещение ще ги запази едва за 3-4 дни.

Вариант за съхранение на тиквички също така е и консервирането им в буркан чрез стерилизация за не повече от 5 минути с поставени 1-2 броя аспирин и долети до горе с вода. По подобен начин се съхраняват и други летни зеленчуци във вид на зимнина.

Общо взето консервирането на тиквичките става по сходен начин с този на други зеленчуци, обаче рязко се влошават вкусовите им качества и рядко биват подлагани за подобна процедура. Ето защо те са любимо ястие през лятото, когато е естественият им растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.