Калориите и съставките на фаст фууд | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Калориите и съставките на фаст фууд | Gotvarstvo.Net

Калориите и съставките на фаст фууд

Много хора искат да се информират за хранителните стойности на така наречените фаст фууд (бърза храна) преди да консумират такъв продукт. Поддържането на хранителен дневник и калкулирането на приетите калории е добър ход, но дори и единично посещение на близкия ресторант за бързо хранене може да нанесе огромни щети на досегашния ви режим.

Контрол върху желаната порция

Да имате контрол над порциите храна, които консумирате е един много важен момент в процеса на хранителна диета. Доста често не можем да контролираме големината на порциите, които консумираме, когато става дума за бърза храна. Тук ви предлагаме няколко начина, с които да се борите с излишните килограми, които доста често се асоциират с фаст фууд:

• Не прекалявайте с количеството! Повечето ресторанти за бързо хранене предлагат промоционални менюта, с които за по – малко пари получавате повече храна. Тя не ви е нужна, така че не падайте в капана на тази реклама.

• Не изяждайте всичко! Не е нужно на всяка цена да изяждате всичко в чинията си. Въпреки думите на някои майки, че не трябва да се хвърля храна, защото има много гладуващи деца по света, дори и малкото меню е прекалено много.

• Не поръчвайте меню! Няма нужда да поръчвате цяло меню, задоволете се със сандвич, прескочете майонезата и пийте вода. Ако все пак желаете газирана напитка, нека да е диетична. Знаете ли, че разликата в калориите между малките и големите пържени картофки може да е 400, а всъщност броя на в една малка порция картофки е 210. Имате ли нужда от тези ?

Изберете здравословната храна

Можете ли да консумирате фаст фууд и все още да смятате, че сте на здравословна диета? Отговорът е да, ако сте магьосник. Добре погледнете менюто, какво стои в началото, обикновено хамбургер и естествено колкото по – голям, толкова по – добре. Грешно! Много често ресторантите за бързо хранене поставят здравословните храни на последната страница на менюто, всъщност дори трябва да ги търсите докато ги откриете. За сметка на това двойният чийзбургер с бекон се рекламира доста настойчиво. Ето някои варианти за добър избор на храна:

• Салата – Ресторантите предлагат толкова много и различни видове салати. Предлагат се и варианти с диетични дресинги.

• Сандвичи на грил – Поръчайте сандвич на грил без майонеза, а ако се предлага пълнозърнесто хлебче изборът ще е още по – правилен.

• Печени картофи – Бъдете внимателни тук. Ако поръчате печени картофи и те са препълнени с масло, залети със сметана и сирене, определено сте до тук със здравословното хранене.

• Пица – Точно така, пица! Но не всяка една пица, прескочете видовете с много сирене и поръчайте пица с тънък блат. О, и не яжте прекалено много парчета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.