Отслабвайте докато работите | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Отслабвайте докато работите | Gotvarstvo.Net

Отслабвайте докато работите

Осем прости начина да намалите теглото си.

Не си въобразявате – седенето зад бюро цял ден може да направи това, на което седите с размера на стола ви. Скорошна анкета показва ,че 49% от работещите в офис отчитат повишаване на теглото си откакто са постъпили на сегашната си работа. 29% от тях са качили повече от 5 килограма. Предлагаме ви няколко промени, с които ще можете да работите от девет до пет без да трупате от 20 до 30.

1. Стойте повече време прави.
Днес горим 1500 калории по-малко на ден отколкото преди 150 години. Този дефицит може да означава 5 килограма повече годишно. Вързани ли сте за бюрото си? Осигурете си възможност да работите прави през част от деня, без значение дали ще сте до бюрото си или ще се примолите на шефовете си за работно място с регулируема височина.

2. Наберете ‘К’ за Калории.
Вместо да вдигате слушалката на телефона седнали, използвайте портативна слушалка или хендс фрии и се разхождайте докато приемате обаждания. АКо съумеете да направите 500 крачки повече, това означава свалени 25 калории. Умножете това по 365 и ще видите, че можете да свалите килограм и половина без да сменяте диетата си. Колегите ви могат да ви се смеят, но вие ще се смеете по целия път към плажа.

3. Режим на междинните хапвания
75% от работещите хапват обяда си на бюрото два или три пъти седмично докато работят. Това води единствено до излишно натрупване на калории. Намалете излишните междинни хапвания като си направите режим и го впишете в задачите си за деня. Когато напомнянето се появи се откъснете за 5 минути от работа и се насладете на храната си. Ако сте наясно какво и кога ядете няма да се тъпчете безцелно цял ден.

4. Наведете се на ляво
Ако имате запас от сладко за спешни случай и не желаете да се разделите с него, поставете го в чекмедже от лявата ви страна. Изследователи от колежа в Дартмут откриха, че сме склонни да посягаме към неща, поставени в дясната част на полезрението ни, без значение с коя ръка си служим. Дори по-добър вариант – поставете плод на бюрото си в удобно за дясната ръка място, така че той да бъде очевидния избор при междинното хапване.

5. Заложете на зеленото
Напълнете чашата си със зелен чай. Хората, пиещи зелен чай всеки ден свалят повече килограми от тези, които залагат на кафето. Антиоксидантите в зеления чай стимулират тялото да гори калории и да намалява количеството мазнини.

6. Поставете капака на мястото му
Помогнете на волята си и дръжте бонбоните и сладкото в непрозрачна кутия. Каквото не е пред очите ви няма да бъде и в устата ви. Ако това не помага, използвайте твърди бонбони, те съдържат по-малко калории от шоколадовите и можете да им се наслаждавате по-дълго.

7. Помиришете успеха
Да разчупим представата за ароматизаторите. Доказано е, че сладките миризми – зелена ябълка, ванилия или банан намаляват апетита. Не понасяте миризмата на изкуствен ароматизатор? Тогава осигурете на бюрото си зелена ябълка, банан или ванилия, ще свърши работа!

8. Намерете съмишленици
Ако има с кого да си поговорите за калории и успехите ви през този ден, а може би и провалите, ще ви е по-лесно и забавно. Ако въвлечете и още някой от колегите си във вашия план ще се сближите още повече и денят в офиса няма да ви се струва безкраен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.