Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко! | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко! | Gotvarstvo.Net

Страдате от безсъние? Хапвайте пуешко!

Както е известно, пуешкото месо е бедно на мазнини. Затова е и по-здравословно. То е богато на Л-триптофан, който е естествен седатиф. Триптофанът помага за образуването на ниацин (витамин В) и серотонин. Серотонинът е химично съединение, образуващо се в мозъка и играещо голямо значение за добрия сън. Следователно по-голямото количество Л-триптофан предизвиква сънливостта.

Малко вероятно е обаче бързото и лесно заспиване да се дължи на консумацията на малко пуешко. Ленивостта е следствие на голямото количество калории, които се съдържащи се в традиционните празнични ястия. Песните и танците, както и големите порции, също съдействат за проявата на сънливост.

Преяждането изисква по-голям разход на енергия от нормалното, а това води до изтощаване организма. Като добавим и консумираното количество алкохол, нещата стават още по-сериозни.

Тези, които са по-благоразумни и похапват и пийват умерено, няма да почувстват умора през празниците. А останалите – подремнете си и престанете да обвинявате пуйката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.