VEGA тест – що е то? | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! VEGA тест – що е то? | Gotvarstvo.Net

VEGA тест – що е то?

Гладувате, а не слабеете. Оправдавате го с лош метаболизъм, но дали той е причината? А може би е виновна храната? Или по-точно – вашата непоносимост към определени храни? VEGA тест дава нужните отговори.

Напълно е възможно да не сваляте килограми въпреки че стриктно спазвате режимите на популярни и всякакви други диети. А ваши приятелки, които се тъпчат с тестени изделия и тлъсти меса да са винаги в перфектна форма. Просто някои храни „се харесват“ с организма и го зареждат с енергия, а други директно се складират в мастните депа.

Вече не е необходимо да си правите кръвни изследвания, за да разберете към кои храни имате непоносимост. Далеч по-бърза и надеждна алтернатива е VEGA тестът. Безкръвен, безболезнен, безопасен. Технологията на апаратурата е базирана на електроакупунктурата.

Още през далечната 1953 година д-р Райнхолд Фол започва да измерва електрическото съпротивление на акупунктурните точки по кожата на тялото. Получените резултати свързва с вътрешните органи, отговарящи на съответните точки и поставя различни диагнози.

Докато извършва теста, вкарва лекарства във веригата, заключена между апарата и пациента. Концепцията е доразвита през 1978 г. от д-р Хелмут Шимел, който създава метода VEGA тест. Системата се основава на тезата, че всяка храна е с различна енергийна структура. За да се изследва, трябва да се свържат апаратурата, храната и пациентът.

Тества се отговорът на организма към различни храни. С годините апаратите са усъвършенствани многократно и вече са изключително прецизни. В България разполагаме с една от най-добрите апаратури в света за извършване на VEGA тест.

Как се прави VEGA тест?

Настанявате се в удобен стол. С едната ръка държите метален накрайник, а върху някоя акупунктурна точка на другата ръка се поставя накрайник с формата на писец.

И двата са свързани с апарата, като по този начин се затваря веригата. В специална сонда, която също е част от веригата, се поставят различни храни – животински протеини, консерванти, подобрители, подсладители, зърнени храни, подправки, пресни и сухи плодове, зеленчуци, варива, напитки, включително алкохол и др. Апаратът отчита толерантността ви към тях по скала.

Ако организмът ви усвоява добре определена храна, показанията са над дадена стойност. И обратното: ако имате непоносимост към съответната храна, показателите са под тази стойност.

Продължителността на VEGA теста е максимум час и половина, а резултатите са готови веднага. На базата на тях се изготвя индивидуален хранителен режим. Той ще ви помогне да свалите килограми или просто да регулирате теглото си, консумирайки храни, към които сте толерантни.

Ефектът на индивидуалната диета зависи не само от стриктното й спазване, но и от здравословното състояние на организма.

При добра форма резултатите идват още на втората седмица. Най-бавно отслабват хората с диабет, заболявания на щитовидната жлеза и на ендокринната система, и жените в менопауза.

Разбира се, има някои общовалидни правила за поддържане на елегантна фигура: хранене поне 5 пъти на ден в умерени количества, да не се консумира храна след 19 часа, да се ядат зеленчуци, към които организмът има поносимост в неограничени количества и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.