Аншоа с магнаноз | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Аншоа с магнаноз | Gotvarstvo.Net

Аншоа с магнаноз

Продукти:

риба аншоа
олио
магданоз

Начин на приготвяне:

Рибата се изчиства и се слага в дълбок съд. Полива се с олио и се разбърква. Нарежда се плътно а буркан, като между редовете се посипва обилие с нарязан магданоз. Залива се с олио, така че да се покрие. Така приготвената риба може да се запази няколко седмици. Сервира се върху филия хляб, намазана с краве масло.

Аншоата се изчиства по следния начин: С палеца и показалеца на лявата ръка се хваща тялото малко под главата, а със същите пръсти на другата ръка – самата глава. Тя се извива по посока на корема, костта се отчупва там, където се опират пръстите на двете ръце, и се изтегля по дължината на корема към опашката. Така заедно с главата се изчистват и вътрешностите. След това рибата се хваща пак с лявата ръка за опашката, а палецът и показалецът на дясната извършват притискащо движение но дължина на рибата. По този начин се премахват част от ненужната кожа и костите. Същото се прави и върху другата страна на рибата. После се отскубва малката гръбна перка и рибата се поставя в съд с вода. Измива се и се написва във вода и оцет за 1 час, след което се обезкостява.

Разделя на филета по следния начин: Рибата се притиска с два пръста силно в областта на опашката, захваща се месото и се изтегля по посока па главата. След това по обратен път, като се държи средната кост, се изтегля и другото филе.

Може да харесате също така и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.