Аншоа с магнаноз | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Аншоа с магнаноз | Gotvarstvo.Net

Аншоа с магнаноз

Продукти:

риба аншоа
олио
магданоз

Начин на приготвяне:

Рибата се изчиства и се слага в дълбок съд. Полива се с олио и се разбърква. Нарежда се плътно а буркан, като между редовете се посипва обилие с нарязан магданоз. Залива се с олио, така че да се покрие. Така приготвената риба може да се запази няколко седмици. Сервира се върху филия хляб, намазана с краве масло.

Аншоата се изчиства по следния начин: С палеца и показалеца на лявата ръка се хваща тялото малко под главата, а със същите пръсти на другата ръка – самата глава. Тя се извива по посока на корема, костта се отчупва там, където се опират пръстите на двете ръце, и се изтегля по дължината на корема към опашката. Така заедно с главата се изчистват и вътрешностите. След това рибата се хваща пак с лявата ръка за опашката, а палецът и показалецът на дясната извършват притискащо движение но дължина на рибата. По този начин се премахват част от ненужната кожа и костите. Същото се прави и върху другата страна на рибата. После се отскубва малката гръбна перка и рибата се поставя в съд с вода. Измива се и се написва във вода и оцет за 1 час, след което се обезкостява.

Разделя на филета по следния начин: Рибата се притиска с два пръста силно в областта на опашката, захваща се месото и се изтегля по посока па главата. След това по обратен път, като се държи средната кост, се изтегля и другото филе.

Може да харесате също така и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.