Паста с карамелизирано капаче | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Паста с карамелизирано капаче | Gotvarstvo.Net

Паста с карамелизирано капаче

Калории:
1 брой – 150 калории

Порции:
36 броя по 25 г

Продукти:
4 готови добуш платки
60 г  (3 с.л.)  кристална захар
5О г шоколад
200 г масло
100 г пудра захар
25 г кристална захар
1 прах ванилия
0.05  л (1 к.ч.)  вода
100  г озахарени  плодове
0.02 л  (2 с.л.)  коняк
0,20 л прясно мляко
150 г кристална захар
50 г (3 с.л.) брашно
20 г масло

Начин на приготвяне:
Маслото, захарта и ванилията се разбиват на пухкав маслен крем. За млечния крем брашното, захарта и прясното мляко се разбъркват добре и се загряват до завиране и сгъстяване След изстиването му към него се прибавя постепенно масленият крем. От така получения бял крем се отделя 1/4, а към останалата част, за да се получи шоколадов крем, се прибавя разтопеният на водна баня шоколад.  Сиропът се получава, като Водата и захарта се сваря-Ват. След охлаждането им се прибавя конякът.  Трите платки се напръскват със сиропа, намазват се с шоколадовия крем, размесен с дребно нарязаните озахарени плодове, после се нареждат една Върху друга и се оставят в хладилник около 3 часа.
Четвъртата платка се залива с още топлата карамели-зирана до светлокафяво захар, към която е прибавено маслото Преди да се е втвърдила глазурата, платката се на-рязВа на правоъгълни или триъгълни парчета с намаслен нож, който само силно се притиска надолу — без да се дви-Жи В хоризонтална посока.
Със същата форма и размери се нарязват на парчета и охладените платки, шприцоват се с отделения бял крем и се покриват под наклон с карамелизираното капаче.

Може да харесате също така и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.