Соу Палмето (Serenoa repens, Sabal serrulata) | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Соу Палмето (Serenoa repens, Sabal serrulata) | Gotvarstvo.Net

Соу Палмето (Serenoa repens, Sabal serrulata)

Saw Palmetto
Растение, чиито узрели плодове се използват от столетия за третиране на доброкачествена хипертрофия на простатната жлеза. Оказва благоприятен ефект при инфекции на пикочно-половата система.

Използвани части от растението: растение, чиито узрели плодове се използват от столетия за третиране на доброкачествена хипертрофия на простатната жлеза. Оказва благоприятен ефект при инфекции на пикочно-половата система.

Основни биологично-активни съставки: в мастен екстракт от Соу Палмето има стероли и естери на мастни киселини.

Здравни ефекти: екстрактът намалява нивото на дехидротестостерона локално, в заобикалящата уретрата част на простатата и по този начина намалява нейния обем. Оказва благоприятно въздействие при атрофия на тестисите и хормонални нарушения. Няма естрогенно действие върху мъжкия организъм. Облекчава оплакванията при жлъчни инфекции. Растителна добавка от Соу Палмето в доза 320 мг/ден под формата на мастен екстракт се използва успешно в ранни стадии на хипертрофия на простатата когато се прилага в продължение от шест месеца до три години.

Приложение: може да се прилага успешно и под формата на чай от изсушени плодове в количество 0.5-1 г/ден или като течен екстракт – 0.6 – 1.5 мл/ден.

Противопоказания: Не е показано за приложение при жени. Да не се приема по време на бременност.

Странични ефекти: Няма регистрирани странични ефекти. В много редки случаи могат да се появи главоболие и/или болки в стомаха. Соу Палмето се прилага при мъже само по лекарско предписание.

Може да харесате също така и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.