Прасенца от марципан | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Прасенца от марципан | Gotvarstvo.Net

Прасенца от марципан

Продукти:

  • 100 г марципан
  • 20 г пудра захар
  • червена боя
  • черна боя

Начин на приготвяне:

Марципана се омесва с пудрата захар. С няколко капки боя се оцветява до желания нюанс розово. Отделят се топчета с желаната големина. Чрез притискане между дланите се оформят крушовидно. От по-тясната страна се оформя зуличката, като с игла са плетене например се правят ноздричките. С малка, извита ножичка за нокти, чиста естествено, се отрязват ушичките, повдигат се и отрязаното място зад тях се заглажда. С гърба на нож се прави устата. Прави се и типичната завита опашчица.
За очичките се оцветява една много малка част от марципана в черно, а може и синьо, зелено, и се правят малки топчици, които се прилепят.
Ако много се държи на детайлите, се слага първо малко топче от влажна пудра захар, а върху него тъмното. Така прасенцето може да гледа учудено или в някоя посока. Не се рисува директно с боята върху марципана, защото той я поема и се размазва. Това свойство на марципана обаче позволява да се направят бузките или ушичките по-зачервени.

Марципановите прасенца са типичен новогодишен символ в Германия. Наричат се Прасенца за късмет и са както украса за торти, така и опаковани в целофан, една неизбежна гледка около Нова Година.

Може да харесате също така и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.