Прасенца от марципан | Gotvarstvo.Net

Кулинарни рецепти за всеки вкус! Прасенца от марципан | Gotvarstvo.Net

Прасенца от марципан

Продукти:

  • 100 г марципан
  • 20 г пудра захар
  • червена боя
  • черна боя

Начин на приготвяне:

Марципана се омесва с пудрата захар. С няколко капки боя се оцветява до желания нюанс розово. Отделят се топчета с желаната големина. Чрез притискане между дланите се оформят крушовидно. От по-тясната страна се оформя зуличката, като с игла са плетене например се правят ноздричките. С малка, извита ножичка за нокти, чиста естествено, се отрязват ушичките, повдигат се и отрязаното място зад тях се заглажда. С гърба на нож се прави устата. Прави се и типичната завита опашчица.
За очичките се оцветява една много малка част от марципана в черно, а може и синьо, зелено, и се правят малки топчици, които се прилепят.
Ако много се държи на детайлите, се слага първо малко топче от влажна пудра захар, а върху него тъмното. Така прасенцето може да гледа учудено или в някоя посока. Не се рисува директно с боята върху марципана, защото той я поема и се размазва. Това свойство на марципана обаче позволява да се направят бузките или ушичките по-зачервени.

Марципановите прасенца са типичен новогодишен символ в Германия. Наричат се Прасенца за късмет и са както украса за торти, така и опаковани в целофан, една неизбежна гледка около Нова Година.

Може да харесате също така и...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.